Gitaar leren spelen

[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″]
[et_pb_text admin_label=”Text”]

WELKOM BIJ DE MEEST LEUKE EN GEMAKKELIJKE MANIER OM GITAAR TE LEREN OP HET INTERNET!
Deze uitgebreide cursus is nu meer dan 15 jaar verfijnd en ik volg altijd feedback en breng verbeteringen aan om je gitaarreis nog eenvoudiger en leuker te maken! Ik heb miljoenen mensen aan de slag geholpen op gitaar en ik help je ook graag!

Samen met mijn enorme vernieuwing van de website in 2018, ben ik bezig met het opnieuw maken en verbeteren van veel van de modules in deze cursus, dus wees niet verbaasd als sommige bits er een beetje anders uitzien 🙂 Ik deel nu de 9 fasen van de beginnerscursus in drie kwaliteiten; wit (1), geel (2) en oranje (3). Naast de kernlessen met oefenroutines en liedsuggesties, heeft elk cijfer een aantal gerelateerde lessen over oortraining, ritmestudie, gitaaronderhoud, praktische muziektheorie om je te helpen begrijpen hoe muziek werkt!

Ik raad je sterk aan om aan het begin van de cursus te beginnen en door te kijken, zelfs als je al wat gitaarervaring hebt, want in deze beginnerscursus probeer ik je te helpen bij het bouwen van een supersterke basis en heb ik een aantal geweldige tips die ik ‘ Deel het onderweg dat je niet wilt missen!
Mijn app voor beginnerscursussen staat los van de website, maar is een perfecte metgezel! Het is beschikbaar voor iOS en Android als een betaald abonnement en leert je de basisakkoorden en tokkelen tijdens het spelen met liedjes, in karaoke-stijl. Het is niet zo diepgaand op de volledige websitecursus, maar het is heel leuk om met de liedjes te leren en het heeft geweldige recensies!

Je kunt vragen stellen op de lespagina’s en ik of iemand anders zal je proberen te helpen – door vragen te stellen kan ik de cursus verbeteren! Als je iets niet begrijpt, is het mijn schuld dat ik het niet goed genoeg heb uitgelegd, dus wees niet bang om het te vragen – probeer het echter op de juiste plaats te vragen om het voor iedereen gemakkelijk te houden!
We hebben ook een geweldige ondersteunende gitaarcommunity waaraan je misschien wilt deelnemen (gratis) en je kunt video’s van je voortgang posten en hulp en advies krijgen van andere gelijkgestemde gitaristen. Ik ben vaak verbaasd over de echte gemeenschapszin daar, kijk maar!

Deze cursus is volledig gratis, maar overweeg om een ​​donatie te doen of een aantal van mijn producten in de officiële winkel te kopen als je het graaft – met jouw steun kan ik de cursussen voor iedereen uitbreiden en verbeteren! Mijn praktische muziektheoriecursus is ook geweldig voor degenen die echt willen begrijpen wat ze doen – de vroege cijfers zijn ook gratis te bekijken!
Ik wens je veel plezier op je gitaarreis! Succes!

• TOP 5 TIPS VOOR NIEUWE GITAARSPELERS DIE GITAAR WILLEN LEREN
LES
Welkom bij mijn nieuwste beginnersgitaarcursus. In mijn 5e incarnatie zijn mijn beginnerscursussen al meer dan 25 jaar aan het evolueren en hebben miljoenen mensen op weg geholpen met hun gitaarreis!
Voordat we gitaren en dergelijke gingen kopen, wilde ik je een paar tips geven om je op weg te helpen snel en leuk vooruit te komen.

 1. Houd het leuk!
  Als een beginner is dat je primaire doel, dus als je het leuk wilt houden, wil je een aantal nummers van je favoriete band leren die veel te hard zijn, maar je zult het toch geweldig vinden – doe het dan! Ik zou aanraden om je aan de schema’s te houden zo goed als je kunt – ook! Dat leidt me mooi naar mijn volgende tip …
 2. Verdeel je gitaartijd in 2 delen – Studie en plezier
  Ik raad mensen aan om 30 minuten per dag te proberen te zoeken als ze gestage en merkbare vooruitgang willen boeken, en dus stel ik voor dat je 15 minuten ‘oefent’ (ik zal meestal 3 x 5 minuten oefensessies voorstellen!) En 15 minuten op wat je maar wilt! Het kunnen dezelfde dingen zijn, het kan een onderdeel zijn waar je echt van geniet, of een nieuw nummer – wat dan ook – zolang het leuk is!
 3. Vermijd vingerpijn
  Iedereen krijgt pijnlijke vingertoppen wanneer ze beginnen, je kunt verwachten dat ze een paar weken (tenminste) pijnlijk zijn, maar NIET pijnlijk. Als ze pijn doen, druk je te hard, te veel te snel – of je hebt een gitaar gekocht met de snaren te hoog van de toets (dat is waarom ik het hier noem!).
  Doe het rustig aan in de eerste weken van uw reis en laat de huid harder worden! Ik zal je meer tips geven om dit te helpen tijdens de cursus. Als je vingers pijnlijk worden, kun je het volgende proberen:

  De ‘setup’ aanpassen zodat de snaren dichter bij de frets liggen (bekijk de komende les met advies over het kiezen van een gitaar!)
  Alleen drukken wanneer dat nodig is! (losse grip over snaren bijvoorbeeld tijdens het tokkelen)
  Bekijk wat muziektheorie
  Je oefenblokken over een langere periode uit elkaar plaatsen (5 minuten per uur)
  Lees meer over de Guitar Greats
  Meer informatie over visualisatie!
  Het gaat om oefentijd, niet om talent!
  Alle geweldige gitaristen die ik in de loop der jaren heb ontmoet, spelen veel. Zoals altijd. Als je 3 uur per dag oefent, zul je duidelijk sneller vooruitgang boeken dan iemand die 15 minuten per dag oefent – ik denk echter niet dat een beginner de eerste paar weken minstens 30 minuten moet doen. Gitaar spelen is nogal fysiek en tijdens het spelen totdat je vingers bloeden klinkt cool in Summer Of ’69 [Bryan Adams], in werkelijkheid is het echt slecht (ik heb het gedaan) en het kan weken duren om te herstellen.
  Speel meer dan nadenken
  Veel studenten die ik in de loop der jaren heb ontmoet, lijken meer tijd te besteden aan gitaar- en effectbeoordelingen dan aan het oefenen. Ze eindigen onvermijdelijk met “alle uitrusting en geen idee” en de meeste voelen zich gefrustreerd en ongelukkig met hun spel. Met nieuwe uitrusting zul je niet beter spelen, maar oefenen wel. En erover nadenken helpt over het algemeen minder dan het doen – dus neem die gitaar zo regelmatig mogelijk in handen!
  HIER ZIJN SOMMIGE MANIEREN OM HULP TE KRIJGEN ALS JE STUCK KRIJGT EN HULP NODIG HEBT!
  Als je de lessen doorloopt, heb je waarschijnlijk vragen. Als je iets niet begrijpt, dan is het mijn fout om het niet goed genoeg uit te leggen – niet jouw fout om het niet te “begrijpen”. Als ik mijn werk goed doe, zal ik je vragen beantwoorden voordat je ze hebt;) Maar als je nog steeds niets krijgt, vraag het dan – het zal me helpen de cursus te verbeteren voor iedereen die volgt!
  Bekijk de pagina FAQ (Veelgestelde vragen) tabblad op de les als die er is.
  Lees alle vragen in de discussie door en kijk of er antwoorden zijn.
  Als u uw antwoord niet kunt vinden met behulp van het bovenstaande, stel dan de vraag in de discussiethread (u moet ingelogd zijn, maar het is gratis!) – ik of een van de vaste klanten zal uw vraag beantwoorden en het zal helpen ik verbeter de koers!

WAT IS HET BESTE GITAAR VOOR EEN BEGINNER?

LES

Een van de meest gestelde vragen van beginnende spelers is of ze elektrisch of akoestisch moeten kiezen. Het advies hier is mijn mening. Anderen zijn het daar niet mee eens en zij zijn welkom met hun mening; de mijne is onderhevig aan verandering zonder kennisgeving! Bekijk ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina!

Je kunt deze cursus op ELKE gitaar leren spelen! Goedkoop of duur, elektrisch, akoestisch, klassiek, 3/4 maat – wat je ook krijgt met 6 snaren! De lessen zijn meestal op akoestisch omdat het voor mij het gemakkelijkst was om op te nemen, maar nieuwe zullen op een mix van akoestisch en elektrisch zijn!

HET GROTE BEGINNERS DEBAT

De basistypen zijn:

• Elektrisch (inclusief holle body of ‘semi-akoestiek’)

• Akoestisch (stalen snaren – inclusief die met elektra gemonteerd, zogenaamde ‘elektro-akoestiek’)

• Klassiek (nylon snaren).

Merk op dat ‘semi-akoestiek’ niet echt akoestisch is, het zijn elektrische gitaren met een semi-holle body, en worden daarom soms verwarrend aangeduid als semi-akoestiek. Ze spelen echter als elektra met het voordeel dat ze een beetje luider zijn als ze niet zijn aangesloten.
Merk ook op dat elektro-akoestiek geen elektrische gitaren zijn. Het zijn akoestische instrumenten met elektronica zodat ze kunnen worden versterkt, maar normaal gesproken zou je ze niet moeten aansluiten om er een goed geluid uit te halen.
Veel mensen denken dat elektrische gitaren luid zullen zijn als ze zijn aangesloten … nou ja, dat kan, maar ze hebben wel een volumeregeling, zodat je het volume kunt regelen. Houd er ook rekening mee dat u ze niet hoeft aan te sluiten! Ik doe waarschijnlijk de helft van mijn praktijk op een elektrische gitaar zonder een versterker. Het is goed om de noten luid en duidelijk te laten klinken zonder een versterker, dus als beginner wil je misschien al je geld steken in het krijgen van een coole gitaar en laat je een versterker tot later krijgen (tegenwoordig zijn er een aantal geweldige softwareproducten en zelfs smartphone-apps die geweldig klinken!).
Als je al een gitaar met een hoge actie hebt gekocht, wil je misschien mijn serie over How To Set Up Your Electric Guitar bekijken (binnenkort is er een akoestische)
Laten we dus eens kijken naar de voor- en nadelen van elk type gitaar en de factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen tussen hen.
ACTIE
De grootste bepalende factor voor hoe gemakkelijk een gitaar is om te spelen, is de ‘actie’ – afstand van de snaren tot de nek. Wanneer het erg laag is, is het gemakkelijk om de snaren naar beneden te drukken om de fret aan te raken; als het te laag is, zoemen de snaren als je speelt. Als de actie van een gitaar te hoog is, zal het heel moeilijk zijn om te spelen, en voor een beginner kan dit behoorlijk ontmoedigend zijn.

Ik raad je aan een gitaar met een lage actie te kopen, zodat deze gemakkelijk kan worden bespeeld. De kleine tonale voordelen van een hogere actie kunnen binnen een paar jaar worden aangepakt wanneer het belangrijk wordt. In het begin is het belangrijkste dat je graag speelt en het niet moeilijk of pijnlijk vindt.

Je gitaaractie laten instellen door een goede gitaarbouwer kan een enorm verschil maken voor de speelbaarheid van elke gitaar (je vindt meestal iemand bij je plaatselijke winkel die het kan doen). Ik heb een aantal privéstudenten die een GEWELDIG verschil vonden toen ze hun gitaar goed hadden opgezet, en natuurlijk krijg ik ook alle mijne gedaan. Als je moeite hebt om barre-akkoorden te spelen (met name het gevreesde F-akkoord) op een akoestische gitaar, dan kan een te hoge actie zeker een deel van het probleem zijn.

We zullen het hebben over hoe je je eigen actie kunt aanpassen in een toekomstige les voor gitaaronderhoud, maar ik raad je aan om het professioneel voor elkaar te krijgen als je het kunt betalen.
ALGEMENE SPEELBAARHEID
Elektrische gitaren zijn over het algemeen het gemakkelijkst om te spelen: de snaren zijn meestal dunner, de ‘actie’ is lager en daarom zijn de snaren gemakkelijker omlaag te drukken. De nek is over het algemeen ook smaller, wat in de vroege stadia kan helpen.
Budgetakoestiek heeft meestal een zeer hoge actie (wat mogelijk is voor een goede gitaarbouwer om op te lossen!), Barre-akkoorden op akoestische gitaar kunnen veeleisend zijn en vereisen goede vingerkracht op een goed ingestelde gitaar, op een budgettair ding met een hoge actie het zal bijna onmogelijk zijn! Goedkopere akoestische gitaren kunnen erg moeilijk zijn om hoger op de toets te spelen, omdat de snaren te ver van de toets zijn – als je dit vindt, kan de truss rod (een ding in de nek dat bepaalt hoe ‘niveau’ de nek is) worden aangepast door iemand die weet wat ze doen! Als je je kunt uitrekken tot een middelmatig geprijsde akoestiek, moet je iets kunnen vinden dat geschikt is voor een beginner.
Klassieke gitaren hebben nylon snaren, die zachter zijn dan stalen snaren, en gemakkelijker naar beneden te drukken. De nek is echter veel breder op een klassieke gitaar, wat een worsteling kan zijn voor beginners. De actie is waarschijnlijk ook hoger. Over het algemeen zijn ze zachter en projecteren ze niet zo goed als een akoestische stalen snaar, wat zorgt voor stiller oefenen, wat een overweging zou kunnen zijn.
GELUID EN STIJL
Beslissen met welk type instrument om te beginnen kan vrij eenvoudig zijn als je denkt in termen van stijl!

• Als u rock wilt spelen, zorg dan voor een elektrische.

• Als u folk of fingerstyle wilt spelen, is een akoestische stalen snaar de beste keuze.

• Als u klassiek wilt spelen, hebt u een klassieke gitaar met nylon snaren nodig. Veel Brazilliaanse muziek maakt ook gebruik van nylon snarige gitaar, voor het geval je een liefhebber bent van Bossa Nova!

Welke gitaar je krijgt, hangt sterk af van welke stijl je wilt spelen. Als je van death metal houdt, wil je waarschijnlijk geen roze Telecaster kopen … denk na over wat je leuk vindt en wat je gaat spelen! Maar misschien wil je een statement maken en de man zijn die een puntige metal-gitaar speelt in een jazz-jam? De gitaar moet op zijn minst tot op zekere hoogte je persoonlijkheid weerspiegelen!

Als je alle stijlen wilt spelen, dan is elektrisch misschien de manier om later een akoestiek te krijgen. Gewoon mijn mening!
BUDGET AKOESTIEK GEBRUIKT ZUIG
Zeer goedkope akoestiek is meestal niet zo’n geweldig idee. Vaak is hun geluidskwaliteit slecht en zijn ze moeilijk te spelen. Ik zie vaak studenten die ze verkopen na een strijd van zes maanden (als ze het zo lang hebben volgehouden!). Dus als je budget erg krap is, zou ik geen akoestiek krijgen. Je denkt misschien dat je een beetje geld bespaart omdat je ook geen versterker hoeft te kopen, maar zoals ik al zei, hoef je toch geen versterker te gebruiken om te oefenen.

Na een aantal zoekopdrachten op internet heb ik een aantal akoestische pakketten (met een riem en plectrums) gevonden voor minder dan £ 100 / $ 150, en je kunt er vrij zeker van zijn dat deze niet goed zullen spelen. Mensen kunnen gewoon geen gitaren maken die gemakkelijk te spelen zijn voor die prijs. Als dat echt je budget is, geef het dan uit aan een fatsoenlijke elektrische (en laat de versterker voorlopig).
HEB IK ECHT EEN VERSTERKER NODIG?
Elektrische gitaren hebben een versterker nodig om te worden gehoord boven een zingende stem, hoewel ze voldoende geluid maken om te oefenen zonder dat ze worden aangesloten.
Technologie heeft een lange weg afgelegd sinds ik begon en ik heb een aantal apps op mijn iPhone geprobeerd die echt geweldig zijn en bijna niets kosten. Ik kom er op een gegeven moment wel aan toe om ze te bespreken!
Ik gebruik een soort digitale amp-cloner genaamd de Kemper Profiler voor lessen en sessies, en er zijn een paar vrij ongelooflijke producten die amp-emulatie doen, waaronder Fractal’s Ax-fx, Line 6’s Helix, maar de hoogwaardige spullen worden geleverd met een bijbehorend prijskaartje en zou voor de meeste beginners overdreven zijn.
KLEINE 3/4 GITAREN
Ik hoor vaak van mensen die zich afvragen of ze een 3/4 gitaar moeten kopen omdat hun handen klein zijn. Het antwoord is simpel. Nee.
3/4 gitaren zijn prima voor kinderen jonger dan 11 jaar, of als reisgitaren, maar als je goed wilt leren, koop dan bij het begin een full-size gitaar. Ik begon meteen op een klassieke gitaar op ware grootte toen ik kniehoog was voor een sprinkhaan; in het begin is het moeilijk, maar je vingers passen zich snel genoeg aan en je zult snel flexibiliteit en behendigheid ontwikkelen. Voor kinderen jonger dan 11 jaar is een 3/4 gitaar een optie, maar zelfs dan heb ik nog steeds het gevoel dat full-size beter is. Bekijk alles

the amazing 6-year-old kids playing amazing stuff on the internet, 9 times out of 10 they are playing full-size instruments.

weet niet het laatste nieuws over alle nieuwe budgetgitaren, maar op het communityforum leren mensen die je allemaal kunnen adviseren op basis van persoonlijke ervaring, en daar is geen vervanging voor!
Er zijn nu zelfs boards voor elk specifiek instrument, dus het is gemakkelijk om het advies te krijgen dat je nodig hebt. Ze zijn niet alleen gericht op beginners, maar er is veel advies van ervaren spelers en ik weet zeker dat je hier veel advies zult krijgen van andere GAS-patiënten (Gear Acquisition Syndrome) 🙂
Het elektrische gitaarbord
Het akoestische gitaarbord
MEER INFORMATIE
Het volgen van deze les gaat meer over wat en hoe te kiezen – sla ze over als je je gitaar al hebt en kom terug naar ze voordat je de volgende koopt!
Samenvatting van voor- en nadelen
elektrisch

 1. ↑ Ik raad elektrisch aan om te beginnen omdat het:
  o is gemakkelijker te spelen (snaren dichter bij de toets en eenvoudig in te stellen voor speelbaarheid)
  o heeft een dunnere nek
  o kan ’s nachts gespeeld worden zonder de buren van streek te maken
  o is gemakkelijk om mee op te nemen
 2. ↑ Er zijn VEEL soorten en stijlen van elektrische gitaar.
 3. ↑ Geen echte behoefte aan een versterker in dit stadium, ze zijn luid genoeg om aan de slag te gaan met je praktijk – gebruik apps, computersoftware, enz.
 4. U wilt GEEN floyd rose of ‘floating tremolo’
 5. ↑ Je kunt er een vinden die je bevalt in de stijl van (van je favouriote speler gebruikt!)
 6. Semi-akoestisch is een grote elektrische body die beter is voor jazzstijlen en over het algemeen niet zo robuust!
 7. Eenvoudig is goed om mee te beginnen
  Staalsnaar akoestiek
 8. ↑ Goed voor BBQ of spelen op feestjes enz
 9. Vaak moeilijker om te spelen dan een elektrische (hogere ‘actie’)
 10. Ze hebben een ‘geluid’ dat je misschien leuk vindt

  Laat de winkel dunne snaren erop leggen om te helpen met de speelbaarheid
  Een opstelling zal veel verschil maken!
  Geen behoefte aan een elektro-akoestische als een beginner! Elektra in een akoestiek is gewoon zodat je hem kunt aansluiten en versterken voor concerten!
  Dunne lichaamsakoestiek is naar mijn mening niet echt een winnaar, klinkt over het algemeen niet zo goed!
  Klassiek
  Ik begon op klassieke gitaar!
  ↑ Nylon snaren zijn zachter op de vingers
  Bredere nek kan moeilijker zijn voor kleine handen, gemakkelijker voor dikke vingers!
  ↑ Amp zeker niet nodig
  Goedkope gitaar heeft vaak een hoge actie (snaren verder van de toets waardoor ze moeilijk te bespelen zijn)!
  ↑ ​​Misschien goed voor kinderen vanwege de zachtere snaren
  Heel ander geluid, beter geschikt voor klassieke of Latijns-Amerikaanse gitaarstijlen, niet geweldig voor tokkelen!
  • LES
  Hier zijn mijn top 10 tips voor het kopen van een gitaar. Ik hoop dat het je helpt om de gitaar van je dromen te krijgen of op zijn minst een geweldige om je reis mee te beginnen;)
  GA ZELF NAAR EEN WINKEL!

  Online kopen is misschien iets goedkoper, maar ik denk echt dat je het instrument moet ‘voelen’ en er een moet vinden die je aanspreekt. Zoals naar een reddingscentrum gaan om een ​​hond te halen – ze kiezen je eigenlijk – en ik denk dat het krijgen van een gitaar op de een of andere manier zoiets is.
  • Neem iemand mee die een beetje kan spelen – maar ook
  • Speel heel veel gitaren en kijk wat je prettig vindt
  • Als u een slechte sfeer krijgt van een verkoper, ga dan ergens anders winkelen!
  • Speel ze zelf (iemand krijgen om het voor jou te spelen kan ook helpen!)
  • Luister naar je buikgevoel!
  KRIJG ÉÉN DIE JE LIGT
  Krijg geen gitaar die je denkt te moeten krijgen, of die je partner leuk vindt, of die goede recensies had maar niet goed in je handen voelt. Ga met je buik.

e gitaar is JOUW verbinding met het geluid – zorg ervoor dat het goed aanvoelt en dat JIJ ervan houdt.

 1. CONTROLEER DE ACTIE
  Neem een ​​liniaal (serieus) en zie hoe moeilijk het is om de snaren naar beneden te drukken – en kijk – snaren mogen zich niet meer dan 3 of 4 mm van de nek bevinden! Zeker niet meer dan 5 mm op de 12e fret! Vaak kan een gitaar met een hoge actie worden gerepareerd door een gitaarbouwer (of zelfs een goed geïnformeerde persoon in een gitaarwinkel) maar niet altijd.
 2. MEER DAN ÉÉN?
  Het is zeer waarschijnlijk dat u in de toekomst meer gitaren zult kopen als u zich eraan houdt! Dus laat er een leren die je nu leuk vindt – kijk of je het leuk vindt en als je het een jaar volhoudt, kun je jezelf trakteren op een andere gitaar of een upgrade.
 3. PRE-LOVED IS EEN GEWELDIG IDEE!
  Koop tweedehands als je kunt en geef het extra uit aan een opstelling. Dit is wat ik standaard aanbeveel – het lijkt op auto’s – je verliest veel waarde zodra ze de winkel uit zijn, maar ook – oudere gitaren klinken over het algemeen ook beter – dus het is een dubbele overwinning. Misschien heeft een ouder ding misschien een beetje liefde nodig, maar een goede setup op een oude gitaar verslaat veruit een slechte setup op een nieuwe!
 4. ZET AMP-BEGROTING IN EEN EERSTE ELEKTRISCH
  Je hebt niet echt een versterker nodig om te beginnen, de technologie is ver gekomen en je kunt ongelooflijke geluiden krijgen met behulp van software! Als je een versterker wilt, denk ik niet dat het een slecht idee is, maar het is iets dat je niet hoeft te kopen voordat je begint met leren! Ontvang later een versterker als je er een nodig hebt.
 5. VERMIJD 3/4 GROOTTE GITAREN
  Ik raad ¾ gitaren niet aan, zelfs niet voor kinderen. Er zijn tal van video’s van zeer jonge kinderen die ongelooflijke dingen spelen op full-size instrumenten en ik begon gitaar te spelen voordat ik 10 was. Kleine handen? Leer uitrekken of aanpassen. Tenzij je 8 jaar oud bent, heb je er geen nodig!
 6. KOOP HET BESTE DAT JE KUNT VERTROUWEN EN KIJK NAAR HET!

Een coureur van mij gaf me dit advies over het kiezen van helmen en beschermende kleding toen ik aan het autoracen was – en mijn eerste gedachte was hoe het precies verband hield met het kopen van gitaren voor beginners! Dat gezegd hebbende … Ik denk niet dat een complete beginner (zelfs een superrijke!) Een super dure limited edition op maat gemaakt met eenhoornhoorn-gitaar moet kopen … bewaar dat voor als je echt weet wat je leuk vindt. Maar als je je een high-end gitaar kunt veroorloven, ga er dan voor – koop tweedehands en zorg ervoor en het zal waarschijnlijk zelfs zijn waarde behouden!

 1. KOOP HET GITAAR, NIET HET MERK
  De twee grootste spelers in de gitaarwereld, Fender en Gibson, zijn ambitieus voor veel beginners, maar ze zijn niet meer wat ze vroeger waren. Ik heb nogal wat gitaren van beide merken, meestal vóór 1970 toen ze hun beste instrumenten maakten. De budgetgitaren van beide merken hebben in mijn ervaring meestal een slechte prijs en er zijn veel betere gitaren voor hetzelfde geld van andere merken. Op de hoogwaardige instrumentafdeling lijkt Gibson nog steeds hoogwaardige instrumenten te produceren, maar Fender is overschaduwd door anderen die veel betere Strats maken dan zij! Ik speel Suhr Strats en Teles die (naar mijn mening) veel beter zijn dan de nieuwe Fender-douanewinkels die nu op mijn zolder wonen (ik heb trouwens geen deal met Suhr!).
  Dus als je gitaren uitprobeert, denk dan niet dat het goed moet zijn omdat het een Fender is – gebruik je oren, handen en darmen om te beslissen! 🙂
 2. VERMIJD G.A.S.
  Ik zweer dat als we allemaal zoveel tijd zouden besteden aan het oefenen als we beslissen welke gitaar we zouden kopen, er veel meer geweldige gitaristen ter wereld zouden zijn. Serieus, dudes en dudettes, als je net begint, koop dan gewoon een gitaar die goed speelt. Als je gitaar speelt en een paar jaar speelt, wil je vrijwel zeker een andere gitaar, zelfs als je eerste gitaar geweldig was. Het heet G.A.S. (Guitar Acquisition Syndrome) en het is een zeer pijnlijke aandoening voor de portemonnee … Ik lijd al vele jaren, dus nu ben ik er gewoon aan gewend!
  Gitaren kopen is leuk, en het zoeken naar de juiste is ook leuk, maar zorg er ook voor dat je voldoende oefent, zodat je kunt genieten van je nieuwe speeltje als je het krijgt!

de geweldige 6-jarige kinderen die geweldige dingen op internet spelen, 9 van de 10 keer spelen ze full-size instrumenten.
HET VERDICT OP TYPE GITAAR
Ik denk dat voor de algemene beginner een elektrische gitaar waarschijnlijk het beste instrument is, vooral omdat ze iets gemakkelijker te bespelen zijn en je dus sneller resultaten zult zien, die je zullen inspireren om meer te spelen.
Overal op internet zeggen mensen dat akoestiek beter is om mee te beginnen, omdat je ze ‘out of the box’ kunt spelen zonder je zorgen te maken over kabels, maar een kabel van een gitaar naar een versterker (of computer) echt zo moeilijk maakt ? En wanneer de speelbaarheid op elektrische apparaten zoveel gemakkelijker is (en dus leuk en gemakkelijker om vooruitgang te boeken) …
hier is mijn manier van denken:
• Als u rock wilt spelen: koop een elektrische.
• Als u klassiek wilt spelen: koop een klassieke gitaar met nylon snaren.
• Als u folk wilt spelen: koop een akoestische stalen snaar.
• Koop echter geen akoestiek als u slechts een heel klein budget hebt.
• Als u niet echt zeker bent, zorg dan voor een elektrische.
• Vermijd een 3/4 gitaar, tenzij deze voor zeer jonge kinderen is.
Mijn “algemene” aanbeveling wanneer mensen vragen, is om een ​​middelmatig geprijsde elektrische gitaar te kopen.
£ 200 / $ 350 zou je moeten helpen voor een eenvoudige elektrische gitaar, een paar plectrums, een riem, een goedkope tuner en een kabel – als je rondkijkt – en wees niet bang om vooraf geliefd te worden! Ik koop zelden nieuwe instrumenten.
EEN DING TE VERMIJDEN OP ELEKTRISCHE GITAREN
KOOP GEEN ELEKTRISCH MET EEN “DRIJVENDE TREMOLO” WANNEER U BEGINT.
Als je een beginner bent, weet je waarschijnlijk niet wat een ‘zwevende tremolo’ is. Bekijk Floyd Rose, die de eerste modellen heeft gemaakt. Als je naar een gitaar kijkt met kleine stemmechanieken op de brug, dan is het waarschijnlijk een zwevende tremolo. Voor een beginner zijn ze een totale pijn in de kont. Ze zijn erg moeilijk om af te stemmen en doen echt pijn om van snaar te veranderen. De goedkopere gaan ook vaak mis. Als je weet waarom je er een wilt, dan is dat prima, maar het vergrendelen van tremolo’s op budgetinstrumenten is meestal onzin, dus blijf daar voorlopig niet bij!
GEBRUIK HET FORUM
Op het forum zijn er duizenden mensen in alle stadia van het spel die advies kunnen geven over nieuwe beginnersgitaren. Ik moet toegeven dat ik vrijwel alleen topuitrusting speel en

FAQ…

 • Lees deze vragen hieronder (en de volgende paar lessen) voordat je je vraag op het forum of opmerkingen plaatst, omdat de meeste gestelde vragen al in een van deze paar lessen aan bod komen! *

Voor “Welke gitaar moet ik kopen?” gerelateerde vragen, klik hier.

Ben ik te oud om gitaar te leren spelen?
Ik vind het grappig dat ik deze vraag veel krijg … van 16-jarigen! Je bent nooit te oud om gitaar te spelen en ervan te genieten. Natuurlijk zul je lezen over de gitaarlegenden die we allemaal bewonderen, en hoe ze begonnen toen ze zes maanden oud waren en tegen de tijd dat ze twee waren de Albert Hall speelden, maar dat is niet het geval voor de meeste gitaristen. Het lijkt erop dat ongeveer een kwart van de mensen die mijn website gebruiken meer dan 50 jaar oud zijn en er dol op zijn. Het is een geweldige hobby en ik heb een paar studenten van in de vijftig gehad die na een paar jaar oefenen regelmatig begonnen te giechelen; een paar werd zelfs professioneel! Het is dus nooit te laat.

Houd er echter rekening mee dat kinderen sneller leren dan volwassenen. Ik ben keer op keer verrast hoe snel kinderen tussen de 12 en 18 jaar dingen leren. Ik denk dat omdat ze nog steeds groeien, ze de spieren in hun handen sneller ontwikkelen, maar ze hebben ook minder vooropgezette ideeën over wat misschien moeilijk te leren is. Veel volwassenen zullen een lied horen en denken “dat klinkt geweldig, ik wed dat het heel moeilijk is om te spelen” en worstelen als ze het proberen, terwijl een 18-jarige hetzelfde zal horen en denken “dat klinkt geweldig, ik wil leren dat ‘en doe het dan zonder na te denken hoe moeilijk het zou kunnen zijn. Vergeet niet dat het meestal om oefentijd gaat: veel tijd steken en je zult goed worden, ongeacht je leeftijd!

Hier is een forumthread over het onderwerp!

Hoe snel kan ik nummers spelen?
Je zou een basissong of twee moeten kunnen spelen na ongeveer drie tot vijf uur oefenen (meer dan een week of langer – niet in één keer). Het klinkt waarschijnlijk niet perfect, maar het zal op zijn minst herkenbaar zijn. Hoeveel tijd je nodig hebt om de basis te leren, hangt bijna volledig af van hoeveel je oefent. Merk op dat als ik een aanbevolen oefentijd geef – zeg vijf minuten – dit vijf minuten intensieve oefening betekent, niet half tv kijken of telefoontjes beantwoorden of wat dan ook. Probeer gefocust te blijven wanneer je oefent, en dan kun je ‘vrijmaken’ als je ‘echt’ speelt.

Hoe vaak moet ik oefenen?
Als je een kwartier per week speelt, verwacht dan dat het minstens een jaar zal duren om de basis onder je vingers te krijgen. Als je echter een kwartier per dag oefent, zul je merken dat het al na een week gemakkelijker wordt. Er bestaat zoiets als ‘natuurlijke aanleg’ – dus sommige mensen leren dingen van nature sneller dan anderen – maar doorzettingsvermogen zal altijd zegevieren. Veel mensen die langzaam leren, leren in eerste instantie beter en sneller op de lange termijn (meestal omdat die mensen de tijd nemen om erachter te komen wat ze doen).

Moet ik elke dag oefenen?
De beste manier (maar niet altijd mogelijk) is om elke dag een beetje tijd te vinden om te oefenen. Het is veel beter om 6 minuten per week 10 minuten per dag te doen dan elke zaterdag een uur oefenen. Streef naar dagelijkse oefening, maar als dit niet mogelijk is, probeer dan vaak een beetje tijd te krijgen en neem dan elke week één hoofdtraining. Veel van mijn studenten hebben ontdekt dat spelen op hetzelfde moment (zoals direct na het eten, wanneer je voor het eerst thuiskomt na het werk / school of net voordat je naar bed gaat) de beste manier is om een ​​consistente routine te ontwikkelen.

[/et_pb_text]
[/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]