Elektrische gitaar

Leer elektrische gitaar in 9 eenvoudige stappen Leer snel elektrische gitaar met dit programma in 9 stappen. Dit is een van onze populairste gidsen, dus laten we beginnen!   In deze gratis gids leert u alles wat u nodig heeft voor een perfecte start. • Snelstartgids: gitaren, tuners, versterkers, plectrums •

Wat de verschillende onderdelen van uw elektrische gitaar doen • De geheime manier om razendsnel akkoorden te leren • Hoe uw versterker consistent goed klinkt (kanalen, EQ & effecten) • 10 eenvoudige liedjes voor beginners op gitaar •

Hoe te tokkelen met ritme en muzikaliteit • Hoe een pick correct vast te houden • De meest effectieve manier voor beginners om te oefenen Meer dan 90.000 gitaarstudenten krijgen onze gitaartips en tutorials van wereldklasse rechtstreeks in hun inbox: klik hier om lid te worden Ontvang onze beste gitaartips en -video’s • •  

Na het lezen van deze handleiding zul je duidelijk begrijpen hoe je elektrische gitaar moet leren, dus laten we erin duiken! . ________________________________________   Hoe elektrische gitaar te leren stap 1: Koop de benodigdheden Er zijn een paar dingen die je nodig hebt in je zoektocht om elektrische gitaar te leren. Je hebt natuurlijk een elektrische gitaar nodig en je hebt ook een kabel en een kleine oefenversterker nodig.   Je hebt een gitaartuner nodig. (Iets als de Korg GA-1 zou perfect zijn.)  

Je hebt ook een capo nodig. De triggercapo’s van Jim Dunlop zijn fantastisch:  

Je hebt ook een gitaarriem en een paar verschillende gitaarplectrums nodig (een pickdikte van 0,65-0,73 is het beste voor beginners).   Leer de 12 Makkelijkste beginnersakkoorden met onze beroemde GRATIS gids   ✓ Stop met worstelen. Begin met muziek maken. ✓ Leer 12 beginnersvriendelijke versies van elk akkoord. ✓ Dit is onze meest populaire gids en het zal je akkoordvaardigheid snel verbeteren.   Waar moeten we het naartoe sturen? Hoe elektrische gitaar te leren stap 2: Leer wat de verschillende delen van je elektrische gitaar doen. Leren om elektrische gitaar te spelen is niet zo anders dan leren op een akoestische. De basisprincipes zijn hetzelfde: 1. Je houdt de snaren ingedrukt met je linkerhand. 2. Je slaat op de snaren met je rechterhand en dat creëert muziek. Dus de basis is hetzelfde, maar over het algemeen is het leren van elektrische gitaar moeilijker dan het leren van akoestische gitaar, omdat er voor elektrische gitaristen op hetzelfde moment meer variabelen spelen.

Er zijn meer ‘controls’; wijzerplaten en dingen die invloed hebben op het geluid dat u maakt. Een akoestische gitaar is gewoon een stuk hout met een gat in het midden, er kan niet veel misgaan. Maar voor elektrische gitaar zijn er veel meer schakels in de keten die moeten worden beheerst als je goed wilt klinken. Laten we ze nu afdekken, zodat je zo snel mogelijk kunt beginnen met muziek maken!   Jack input Hier steek je een gitaarkabel in. (Je verbindt het andere uiteinde van de kabel met je versterker.)

Toon- en volumeknoppen Op je gitaar heb je 2-5 wijzerplaten in de buurt van de brug. Dit zijn je volume- en toonregeling. Afhankelijk van de pick-up die u selecteert, zijn sommige van deze bedieningselementen niet actief. pickups Elektrische gitaren kunnen hun toon veranderen door verschillende ‘pickups’ te gebruiken.

U kunt selecteren welk element u wilt gebruiken en dat geeft u een andere toon. • Als de pickup-selector naar de hals van de gitaar leunt, krijgt u een warmere, meer gedempte toon. • Als de pickup-selector van de hals van de gitaar (richting de brug) leunt, krijgt u een helderdere, scherpere toon.

Als je elektrische gitaar wilt leren, moet je comfortabel schakelen tussen pickups en hun verschillende tonen begrijpen. Whammy bar Je kunt dit indrukken en loslaten om de toon van de gitaar te ‘wiebelen’. Het creëert een tremolo-effect. Mijn ervaring is dat 99% van de gitaristen dit losschroeven en nooit meer gebruiken. Mechanieken Draai deze om je snaren af ​​te stemmen! Hoe elektrische gitaar te leren stap 3: Leer de namen en nummers van je gitaarsnaren Dit is om vele redenen belangrijk, maar de belangrijkste twee zijn: 1. Als je elektrische gitaar wilt leren, moet je akkoorden en tabbladen kunnen lezen. 2. Het is belangrijk dat je kunt communiceren met andere muzikanten en gitaristen. Van de dikste naar de dunste zijn de gitaarsnaren: E A D G B E.   Een goede manier om dit te onthouden is: Olifanten en ezels groeien grote oren. Of… Eddie Ate Dynamite, tot ziens Eddie. Jij kiest! Lees dit artikel van Jack en Mike voor meer informatie over gitaarnoten en het muzikale alfabet (inclusief ‘sharps’ en ‘flats’): Guitar Notes Explained: A Guide For Beginners Belangrijk!

Weet jij hoe je je gitaar goed kunt afstemmen? Lees het artikel van Rob voor meer informatie over stemmen en tuners: Een gitaar stemmen: een beginnershandleiding   Wilt u gratis gitaartips en videolessen in uw inbox? Sluit je aan bij meer dan 90.000 andere gitaarstudenten en abonneer je op onze gitaar-tips-per-e-mailservice. (Het is gratis.) We sturen je een reeks lessen die je naar het volgende niveau van je gitaarreis brengen. Leer hoe alles snel, gemakkelijk en effectief in elkaar past. We delen ninja-tips (voor direct plezier!) Maar ook tijdloze basisprincipes die je begrip zullen verdiepen.

Hoe elektrische gitaar te leren stap 4: Leer basisakkoorden Ongeacht het genre, als u elektrische gitaar wilt leren, MOET u basisakkoorden kennen. Er is een heel gedeelte van deze site gewijd aan eenvoudige beginnersakkoorden, dus kijk daar goed rond. Akkoorden zijn een essentieel onderdeel van uw zoektocht om elektrische gitaar te leren. De eenvoudigste manier om akkoorden te leren is door Mike’s springplank te volgen.

Voor elk akkoord dat u ziet, is er een eenvoudige versie. Als beginner kun je gewoon geen akkoorden als F of B spelen. Je hebt dus twee keuzes: 1. Kauw je eigen vingers van frustratie af … 2. Leer een eenvoudigere versie van het akkoord! Als u optie 2 kiest, kunt u plezier beleven aan het spelen van muziek terwijl u uw handigheid en controle ontwikkelt. Hiermee kun je ‘afstuderen’ om later de moeilijkere akkoordversies te spelen.   Als deze akkoorden voor u niet kloppen, lees dan ons artikel Hoe akkoorden te lezen in 60 seconden. (Het is onmogelijk om erachter te komen hoe je elektrische gitaar kunt leren!) Leer de 12 Makkelijkste beginnersakkoorden met onze beroemde GRATIS gids   ✓ Stop met worstelen. Begin met muziek maken. ✓

Leer 12 beginnersvriendelijke versies van elk akkoord. ✓ Dit is onze meest populaire gids en het zal je akkoordvaardigheid snel verbeteren. Hoe elektrische gitaar te leren stap 5: Leer hoe u consistent een goede versterkertoon kunt creëren Nu is dit super belangrijk. Het meest fundamentele verschil tussen het leren van de akoestische gitaar en het proberen om elektrische gitaar te leren is volume: we hebben het over versterkers! Om elektrische gitaar te spelen gebruiken we versterkers en hoewel het niet essentieel is om een ​​versterker te gebruiken, is het heel stil als je zonder gitaar elektrische gitaar speelt (en je zult jezelf het meest opwindende aspect van de gitaarervaring ontzeggen). Als je een beginnende gitarist bent, is er niets mis met het leren spelen van je elektrische gitaar zonder een versterker. Maar zodra je een paar eenvoudige akkoordvormen onder je riem hebt, moet je je versterker zo snel mogelijk beginnen te gebruiken.

Waarom je versterkergeluid zo belangrijk is Een gitaarversterker is gewoon een luidspreker. Dat is alles wat het is. Je sluit je elektrische gitaar aan en je luidspreker (AKA ‘amp’) maakt het luider door het elektrische signaal te versterken dat je er vanaf je gitaar naartoe hebt gestuurd. Het is absoluut cruciaal dat u leert hoe u uw versterker kunt gebruiken. Een van de meest invloedrijke factoren die zal bepalen of je al dan niet succesvol bent in het leren spelen van je elektrische gitaar is hoe goed je klinkt als je speelt. • Als je goed klinkt als je speelt, is de kans groter dat je het leuk zult vinden om te spelen en dat zal je aanmoedigen om meer te oefenen (en je gaat dus sneller vooruit). • Als u tijdens het spelen slecht klinkt, heeft u de neiging om minder op uw gitaar te spelen. Als de toon van je versterker slecht is, kan zelfs een geweldige gitarist slecht klinken. Als je elektrische gitaar wilt leren, is het absoluut noodzakelijk dat je leert hoe je een aangename klank kunt krijgen van je gitaarversterker. Maar het kost natuurlijk tijd om de verschillende bedieningselementen onder de knie te krijgen en te begrijpen hoe dat de toon van je versterker vormt.

Laten we het op een eenvoudige manier afbreken en dit gemakkelijk maken. Je moet amp-kanalen begrijpen Het eerste dat u moet begrijpen, is dat de meeste versterkers verschillende ‘kanalen’ hebben. Deze maken globale veranderingen in het geluid dat de versterker maakt. Alle versterkers hebben een ‘schoon’ kanaal. Dit is de pure toon die wordt geleverd door je gitaar en de luidspreker in de versterker. De meeste versterkers hebben een ander kanaal, dat een ‘viezer’, vervormd geluid levert. Dit wordt soms ‘gain’, ‘overdrive’ of ‘distortion’ genoemd. Deze termen worden allemaal door elkaar gebruikt en betekenen in grote lijnen hetzelfde.

Het maakt de gitaar ‘fuzzy’. Sommige versterkers hebben meer dan één versterkingskanaal, dus hiermee kunt u drie verschillende en verschillende geluiden hebben die u kunt schakelen tussen on-the-fly met behulp van een voetpedaal dat uw versterker bestuurt.  

Gitaareffecten Gitaareffecten kunnen fantastisch leuk zijn en kunnen de geluiden die u met uw elektrische gitaar kunt maken, drastisch veranderen. Hele boeken zijn geschreven over gitaareffecten; het is een enorm en gecompliceerd gebied in de gitaarnis. Als beginnende gitarist is het het beste om geen effecten te gebruiken die verder gaan dan een gain / overdrive die je kunt krijgen van het versterkingskanaal van je versterker. Als je snel elektrische gitaar wilt leren, moet je je concentreren op wat het belangrijkste is. Effecten zijn ‘garnituur’ en we willen ons eerst concentreren op de basisprincipes!

Begrijp me niet verkeerd, gitaareffecten zijn fantastisch leuk, maar ze voegen nog een laag complexiteit toe waar beginnende gitaristen zonder kunnen. In mijn ervaring kunnen beginnende elektrische gitaristen heel snel overweldigd raken door alle effectvariabelen en als je begint te spelen met koor en vertragingseffecten wordt alles gecompliceerder en het voorkomt eigenlijk dat je de basis snel onder de knie hebt.

We willen dat je eerst de fundamentele aspecten van het spelen van elektrische gitaar beheerst; dingen die je moet weten, zoals je pickups en EQ-bedieningselementen van de versterker. Dus kies ervoor om het simpel te houden!